Despre noi

Xilopal este o companie romaneasca, infiintata in 1994, care are ca activitati principale prelucrarea lemnului, contructiile din busteni si fabricarea elementelor din lemn; lambriuri, dusumele, tamplarie din lemn stratificat, precum si a mobilierului din lemn masiv si din materiale de tip PAL si MDF.

Xilopal detine o unitate de prelucrare a lemnului, in Pasul Ghimes, o zona impadurita cu lemn de brad, situata in Carpatii Orientali.

Daca la inceput, Xilopal avea o serie limitata de unelte pe care mesterii le foloseau in prelucrarea lemnului, acum, la indemanarea oamenilor se adauga o linie tehnologica performanta, profesionala, de uscare si prelucrare a lemnului, menita sa serveasca la eficientizarea productiei.

Casele din busteni constituie indeletnicirea care a facut parte din activitatile companiei inca de la inceputul anilor ‘90; astazi, gratie noii tehnologii folosite pentru imbinarea bustenilor, compania se individualizeaza cu una dintre cele mai eficiente modalitati de imbinare utilizate in momentul actual in construirea caselor din busteni din Europa.

Ca standarde de referinta privind productia, Xilopal detine Certificate precum:

ISO 9001:2008 - asigurarea indeplinirii conditiilor de calitate ale bunurilor si serviciilor;

ISO 14001:20014 – implementarea unui sistem de management sistematic pentru protectia mediului;

OHSAS 18001:2007 - standard International privind Sistemul de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale.

Certificatele sunt implementate pentru desfasurarea urmatoarele activitati: „Constructii rezidentiale si nerezidentiale, constructii din lemn, proiectare si executie mobilier si tamplarie”