Case din busteni

Casele din buşteni sunt executate din lemn rotund de răşinoase (molid). Piesele componente sunt atent alese, conferind structurii atât un aspect masiv, cât şi unul rustic, deosebit de plăcut, care atrage prin originalitate.

Casa ta, preocuparea noastra

 

Disponibilitate, deschidere, adaptabilitate

Casele din busteni constituie indeletnicirea care a facut parte din activitatile companiei inca de la inceputul anilor ‘90; astazi, gratie noii tehnologii folosite pentru imbinarea si chertarea bustenilor, compania se individualizeaza cu una dintre cele mai eficiente modalitati de imbinare utilizate in momentul actual in construirea caselor din busteni din Europa.

De-a lungul anilor, Xilopal a construit pe teritoriul unor state precum: Austria, Franta, Republica Moldova, Spania, Turcia si Ungaria.


Avantaje case din busteni, eficienta energetica, sustenabilitate

Te-ai intrebat care e motivul pentru care peste 70 % din constructiile noi din Finlanda, Suedia, Norvegia, chiar si din Statele Unite, sunt din lemn?

In mod cert, pentru ca avantajele constructiilor din lemn depasesc inconvenientele ce ar putea aparea in cazul constructiilor de acest tip. Lemnul este un element extrem de eficient din punct de vedere al constructiei. Raportul rezistenta-greutate este mai favorabil decat in cazul otelului si al betonului.

Lemnul are o capacitate de izolare extraordinara; acest fapt se poate vedea in cazul utilizarii sale pe scara larga, in tarile cu clima extrema; are capacitatea de a conserva temperatura din interior; nu necesita multa energie pentru incalzire si conserva caldura; acest lucru constituie o economie din punct de vedere energetic de 45%.

 

Ca izolant termic, lemnul este de 6 ori mai eficient decat caramida, de 15 ori mai eficient decat betonul sau piatra si de 400 de ori mai eficient decat otelul. Ca izolant fonic, lemnul are o eficienta de 10 ori mai ridicata decat betonul.

Din punct de vedere al sanatatii, lemnul stabilizeaza si regleaza in mod natural rata de umiditate din interiorul casei din busteni. Acesta creeaza un climat extrem de favorabil impotriva reumatismului si a bolilor respiratorii.

Casele din busteni nu modifica campurile magnetice si electrice naturale; ofera un avantaj clar pentru persoanele care sufera de insomnie, dureri de cap, nervi, probleme circulatorii.

 


Protectie, durabilitate, mentenanta

Lemnul are o durata de viata foarte lunga; o casa din busteni adaposteste, in timp, cel putin 2 generatii. Pentru o rezistenta durabila, casa din busteni necesita o protectie, pe care Xilopal o ofera la momentul productiei si a montajului.

Casele produse de Xilopal beneficiaza de tratament ignifug, antimucegai, precum si de tratament antiseptic. Lemnul tratat corespunzator nu produce egrasie.

Oferim indicatiile necesare, mentenanta pentru a pastra si intretine casa in conditii dintre cele mai bune.

Casele din busteni au o rezistenta foarte ridicata la cutremur datorita elasticitatii si flexibilitatii lemnului. Instalatia electrica ascunsa in pereti aduce un plus sigurantei; astfel, copiii nu sunt expusi pericolelor, neavand cabluri la vedere.

Proiectare, design, personalizare

Adaptarea planului tau la sistemul nostru de productie este cel mai important aspect de care tinem seama la lansarea ofertei. Avem modele standard pe care ti le putem propune, daca doresti o oferta cat mai rapida; planuri constructie, distributie spatii interioare; forme arhitecturale si design dintre cele mai variate.

De asemenea, putem crea pentru tine un model de constructie personalizat, in functie de spatiu, stil, disponibilitate si resurse.

 

Montajul se efectueaza intr-un ritm alert; componentele constructiei sunt numerotate si astfel, eficienta la montaj este una foarte ridicata. Asamblarea casei din busteni este similara cu realizarea unui puzzle. Constructii din busteni: case, cabane, bungalouri, showroom-uri, birouri, restaurante, pensiuni, terase;

Constructiile din busteni vin complet montate si echipate, cu componente precum:

 • Tamplarie din lemn stratificat; usi, ferestre
 • Obloane din lemn
 • Lambriu, dusumea din lemn uscat – umiditate 8-12 %
 • Scari interioare, balustrade, finisaje profesionale

 

 


 

 Specificatii:

 • Busteni uscati in uscatoare profesionale – umiditate 10-14 %;
 • Rezistenta foarte ridicata in caz de cutremur;
 • Confort sporit prin aspect, culoare, miros;
 • Eficienta energetica ridicata;
 • Izolator termic deosebit de eficient; bariera de vapori si vant;
 • Tratament ignifug, antiseptic, antimucegai.;
 • Chertari /imbinari profesionale;
 • Busteni calibrati: diametru 20 / 22 cm.